מצננים את הבצק במקרר פעמיים, שעתיים בסך הכל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
לרויאל
לעיטור
אופן ההכנה
לבצק
1
במיקסר עם וו גיטרה לשים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת מרקם פירורי. מוציאים מהמיקסר ולשים את הבצק ידנית כדי שלא יתחמם יתר על המידה, דבר שפוגע בפריכותו לאחר האפייה.
2
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור של כשעה.
למלית
3
מקפיצים יחד במחבת את כל חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול. מקררים על גבי מסננת על מנת לסנן נוזלים עודפים.
לרויאל
4
מערבבים את כל מרכיבי הרויאל ומניחים במקרר.
5
לאחר כשעה בודקים שהבצק קשה למגע והתייצב מספיק. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ ולגודל התבנית הרצויה. חותכים עודפים מהבצק ומחוררים את התחתית בעזרת מזלג על מנת שלא יתנפח באפייה, ומכניסים לקירור נוסף של כשעה.
לאפייה
6
מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים "אפייה עיוורת": מניחים נייר אפייה על הקלתית ועליו מעין "משקולת" מקטניות (גרגירי חומוס, לדוגמה). אופים כ-20 דקות. מוציאים את הקלתית האפויה וממלאים במלית הפטריות והבצל, ומעל הכל יוצקים את הרויאל. מעטרים בפרוסות גבינת עיזים ומחזירים להמשך אפייה של כ-20 דקות נוספות, או עד שמרכז הקיש יציב למגע.