מתכון

קיש פטריות וגבינת עיזים

קיש מרענן שניתן להגיש כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית

28,171 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קיש פיטריות וגבינת עיזים של שף אבי כהן. צילום וסטיילינג: רותם גולן
קיש פיטריות וגבינת עיזים של שף אבי כהן. צילום וסטיילינג: רותם גולן

מצננים את הבצק במקרר פעמיים, שעתיים בסך הכל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לרויאל

לעיטור

אופן ההכנה

לבצק

1

במיקסר עם וו גיטרה לשים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת מרקם פירורי. מוציאים מהמיקסר ולשים את הבצק ידנית כדי שלא יתחמם יתר על המידה, דבר שפוגע בפריכותו לאחר האפייה.

2

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור של כשעה.

למלית

3

מקפיצים יחד במחבת את כל חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול. מקררים על גבי מסננת על מנת לסנן נוזלים עודפים.

לרויאל

4

מערבבים את כל מרכיבי הרויאל ומניחים במקרר.

5

לאחר כשעה בודקים שהבצק קשה למגע והתייצב מספיק. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ ולגודל התבנית הרצויה. חותכים עודפים מהבצק ומחוררים את התחתית בעזרת מזלג על מנת שלא יתנפח באפייה, ומכניסים לקירור נוסף של כשעה.

לאפייה

6

מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים "אפייה עיוורת": מניחים נייר אפייה על הקלתית ועליו מעין "משקולת" מקטניות (גרגירי חומוס, לדוגמה). אופים כ-20 דקות. מוציאים את הקלתית האפויה וממלאים במלית הפטריות והבצל, ומעל הכל יוצקים את הרויאל. מעטרים בפרוסות גבינת עיזים ומחזירים להמשך אפייה של כ-20 דקות נוספות, או עד שמרכז הקיש יציב למגע.