החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
אופן ההכנה
בצק
1
מערבבים במעבד מזון את כל חומרי הבצק כחצי דקה עד לקבלת בצק אחיד ורך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
מלית
2
מחממים את החמאה במחבת, ומטגנים את התרד בזריזות, עד שהוא מאבד חצי מנפחו. מוסיפים את השום והפטרוזיליה ומטגנים 2 דקות נוספות. מצננים.
3
בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמנת ופרמזן. מוסיפים את תערובת התרד לאחר שהצטננה ומתבלים במלח.
קיש
4
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגולים בגודל התבנית הנבחרת. משמנים את התבנית בספריי שמן או בנייר מרוח בחמאה, ומרפדים בבצק. מכניסים את התבנית למקרר.
5
לאחר חצי שעה מוציאים את התבנית מהמקרר, מחוררים את הבצק במזלג, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות עד להשחמה. במקרה של התרוממות הבצק, כדאי להוריד אותו בעזרת המזלג.
6
מוציאים את הבצק מהתנור ויוצקים עליו את המלית בצורה שווה. מחזירים לתנור ואופים עוד כחצי שעה, עד שסכין שנכנסת למרכז הקיש יוצאת יבשה.