מתכון

קיש תרד בחמאה ופרמזן

הקיש האולטימטיבי שמתאים לארוחת בוקר, צהריים, פיקניק חגיגי או בראנץ' ביתי

25,757 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
קיש תרד בחמאה ופרמזן של שף חנוך שכטר. צילום : מיכל בר נס. סטיילינג: מורן אפטר
קיש תרד בחמאה ופרמזן של שף חנוך שכטר. צילום : מיכל בר נס. סטיילינג: מורן אפטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

בצק

1

מערבבים במעבד מזון את כל חומרי הבצק כחצי דקה עד לקבלת בצק אחיד ורך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

מלית

2

מחממים את החמאה במחבת, ומטגנים את התרד בזריזות, עד שהוא מאבד חצי מנפחו. מוסיפים את השום והפטרוזיליה ומטגנים 2 דקות נוספות. מצננים.

3

בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמנת ופרמזן. מוסיפים את תערובת התרד לאחר שהצטננה ומתבלים במלח.

קיש

4

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגולים בגודל התבנית הנבחרת. משמנים את התבנית בספריי שמן או בנייר מרוח בחמאה, ומרפדים בבצק. מכניסים את התבנית למקרר.

5

לאחר חצי שעה מוציאים את התבנית מהמקרר, מחוררים את הבצק במזלג, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות עד להשחמה. במקרה של התרוממות הבצק, כדאי להוריד אותו בעזרת המזלג.

6

מוציאים את הבצק מהתנור ויוצקים עליו את המלית בצורה שווה. מחזירים לתנור ואופים עוד כחצי שעה, עד שסכין שנכנסת למרכז הקיש יוצאת יבשה.