מתכון

קלאמוריס של מחניודה

כל ההכנה אמורה לקחת לכם 5-4 דקות מקסימום וזה קריטי, אחרת הקלמרי יהפכו לצמיגיים

11,139 בשלנים התעניינו במתכון זה
קלאמוריס של מחניודה. צילום: גל בן זאב
קלאמוריס של מחניודה. צילום: גל בן זאב

. מומלץ להכין את כל המרכיבים מראש ולעבוד מהר.

האריסה של מחניודה

קוטמים את הראשים מ- 10 פלפלים אדומים מתוקים יבשים ו- 10 פלפלים אדומים חריפים יבשים וטופחים עליהם להוצאת הגרעינים (אם צריך, אפשר להיעזר בידית של כפית לריקון הגרעינים).

משרים אותם במים קרים למשך 30 דקות עד שמתרככים. מעבירים למעבד מזון ומוסיפים 5 שיני שום, כפית פפריקה חריפה, כפית פפריקה מתוקה, כפית חוויאג', כפית בהראט וכפית זרעי כוסברה כתושים. טוחנים לקבלת מחית סמיכה מאוד. מזלפים שמן זית תוך כדי טחינה עד לקבלת מחית סמיכה ואחידה ומתקנים תיבול. שומרים במקרר, מכוסה בשמן זית, עד חודש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מלהיטים מחבת כבדה עם 2 כפות שמן זית וצולים את הקלמרי דקה מכל צד להזהבה קלה. מוסיפים עמבה ומטגנים כ-30 שניות.

2

מתבלים במלח ופלפל, יוצקים יין לבן ומערבבים כדקה עד שרובו מתאדה (בערבוב מוודאים שאין גושים של עמבה).

3

מוסיפים שום טרי ושום קונפי, בצל קונפי, פלפל חריף, ממרח לימון כבוש, אריסה ועגבניות. אם המחבת יבשה, אפשר להוסיף מעט מים (עד 1/2 כוס). מפזרים פטרוזיליה וכוסברה קצוצות, מזלפים מעט מיץ לימון ומערבבים.

להגשה

4

מורחים יוגורט על צלחת הגשה, מסדרים את הקלמרי עם הרוטב ומגישים.