מתכון

קלחי תירס עם מיונז, שמנת חמוצה, פפריקה מעושנת וגבינה

המתכון הזה לוקח את התירס למקומות מתוחכמים בעזרת צלייה, רוטב מיונז־שמנת ותיבול בפפריקה מעושנת ובגבינה

2,030 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קלחי תירס עם מיונז, שמנת חמוצה, פפריקה מעושנת וגבינה של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
קלחי תירס עם מיונז, שמנת חמוצה, פפריקה מעושנת וגבינה של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את קלחי התירס במים רותחים עם מעט מלח כ־40 דקות עד שהם רכים. מוציאים מהמים ופותחים את הקלחים כמו שמקלפים בננה, אך משאירים את העלים מחוברים.

2

מחממים תנור ל־200 מעלות במצב גריל. צולים את הקלחים כ־5 דקות עד לקבלת סימני צריבה. אפשר לצרוב את הקלחים גם במחבת פסים עם מעט חמאה.

3

מסדרים 2 קלחים בכל צלחת הגשה, מברישים כל קלח במעט חמאה מזוקקת ומפזרים מלח.

4

מערבבים מיונז, שמנת חמוצה ופלפל שאטה עד לקבלת רוטב אחיד. מורחים על הקלחים שכבה עבה מהרוטב ומפזרים מעל פפריקה מעושנת וגבינה צפתית.