מתכון

קלמארי צרוב

קלמארי צרוב מונח על קרם סלק מתקתק, מתובל ביוגורט קריר ומוגש עם פלפל פדרון ארומטי ומוסיף קראנץ' נעים

1,549 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2010
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

מנה צבעונית מאוד המשלבת מרקמים וטעמים רבים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשמן כרישה

לקרם סלק

לפלפלים מטוגנים

להגשה

אופן ההכנה

מכינים שמן כרישה

1

קולים גבעול כרישה על להבה גלויה עד שהוא משחיר לגמרי מבחוץ.

2

מעבירים את הכרישה למעבד מזון, מוסיפים שמן וטוחנים עד לקבלת שמן חלק. מעבירים לבקבוק בלי לסנן. אפשר לשמור עד שבועיים במקרר.

מכינים קרם סלק:

3

 מחממים תנור ל-220 מעלות.

4

עוטפים סלק ברדיד אלומיניום ואופים שעה וחצי. מצננים, קולפים את הסלק וחותכים לקוביות.

5

מעבירים את קוביות הסלק למעבד מזון עם חומץ שרי וטוחנים לקרם חלק. מתבלים במלח.

בסמוך להגשה מטגנים את הפלפלים:

6

מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.

7

מערבבים קמח טמפורה עם מים לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. טובלים את הפלפלים בבלילה ומטגנים כ-3-2 דקות עד לקבלת ציפוי זהוב מאוד. מעבירים לנייר סופג.

מטגנים את הקלמארי:

8

 פורסים את הקלמארי לאורכם לרצועות בעובי 1/2 ס"מ.

9

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את רצועות הקלמארי יחד עם ראשי הקלמארי 3-2 דקות עד לקבלת חריכה עדינה.

להגשה

10

מחממים את קרם הסלק בסיר קטן.

11

מורחים 2 כפות קרם סלק על צלחת הגשה ומניחים קלמארי ופלפלים מטוגנים. מזלפים יוגורט ושמן כרישה מעל ומגישים.