מתכון

קלסונס כנעניים

מנה מסורתית נהדרת שהיא הכלאה בין הרביולי האיטלקי למטבח המקומי

25,557 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2023
קלסונס כנעניים של חיים טיבי (צילום: דניאל לילה)
קלסונס כנעניים של חיים טיבי (צילום: דניאל לילה)

אפשר להכין מראש, להקפיא ולבשל אחר כך ישירות מהמקפיא. לקבלת הטעמים האותנטיים שהיו נהוגים בצפת – משתמשים בצפתית המסורתית של "קדוש". גם הצפתית הקשה והמצוינת של "מצפה הימים" תתאים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

לשים קמח וביצים במיקסר 7-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך וגמיש. אם הבצק מעט קשה, מוסיפים 3-2 כפות מים קרים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.

מכינים את המלית:

2

מערבבים את החומרים בקערה, מכסים ומניחים במקרר לשעה.

ממלאים את הכיסנים:

3

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעלה בעובי 3-2 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. מניחים כף מהמלית במרכז כל עיגול. מרטיבים את שולי הבצק במים (או ביצה טרופה) ומקפלים לצורת חצי סהר. מסדרים על מגש, מכסים ומעבירים למקרר או למקפיא.

מבשלים את הכיסנים:

4

מביאים לרתיחה שפע של מים רותחים מומלחים ומבשלים את הכיסנים 2 דקות אחרי שהם צפים. מסננים.

מטגנים ומגישים:

5

מטגנים קלות מרווה ושום במחבת עם שמן זית, מוסיפים תרד ועגבניות ומבשלים דקה. מוסיפים את הכיסנים ומטגנים עד הזהבה קלה.

6

מסדרים את הכיסנים עם שאר החומרים שבמחבת בקערות הגשה. יוצקים סביב את שמן הזית שנותר במחבת, מפזרים זיתים, קשקבל ופלפל שחור ומגישים.