הקלסונס מזכירים רביולי, אבל הבצק שלהם דק יותר – הסבתות הטברייניות מרדדות אותו ביד עד שהוא ממש שקוף. כדי להקל על התהליך אפשר לרדד אותו במכונת פסטה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
לשים את כל מרכיבי הבצק בקערה גדולה, מוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך עד שמתקבל בצק רך, גמיש ונוח לעבודה - ייתכן שתזדקקו למעט יותר מכוס מים (או "כמה שהבצק לוקח" כמו שסבתא אומרת). מכסים ומשהים חצי שעה־שעה בטמפרטורת החדר.
מכינים את המלית
2
מערבבים את כל מרכיבי המלית בקערה עד לקבלת תערובת אחידה. מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד (אפשר לרדד במכונת פסטה עד לעובי הדק ביותר). קורצים מהבצק עיגולים אחידים, שמים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים לחצי סהר ומהדקים היטב את הקצוות.
3
מרתיחים מי מלח בסיר ומבשלים את הקלסונס 4-5 דקות עד שהם צפים. מסננים. אם לא מגישים מיד מברישים את הקלסונס במעט שמן או חמאה משני הצדדים ושומרים מכוסה במקרר או במקפיא.
4
מחממים תנור ל־180 מעלות. מעבירים את הקלסונס המוכנים לתבנית מרופדת נייר אפייה, מפזרים מעל קוביות חמאה וגבינה צפתית מגוררת ואופים כ־ 10 דקות עד שהקלסונס מזהיבים מעט.