טירוף ההכנות לקראת חג השבועות מתחיל במטבח של אמא ואבא שבוע לפני. אבא (דור שביעי בארץ) מתחיל להכין את הקלסונס – מאכל טבריאני שלמד להכין מסבתא תמר. הקלסונס מזכירים רביולי ממולאים בצפתית. ממש כמו כל רביולי, אפשר להכין ולהקפיא עד השימוש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
לשים את חומרי הבצק ביד ומוסיפים מעט מים תוך כדי לישה, עד שהוא מתגבש. מניחים בצד לחצי שעה.
מכינים את המלית:
2
מערבבים את החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.
ממלאים, מעצבים ומבשלים:
3
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ, וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ בעזרת כוס או בעזרת תבניות פורמה של רביולי. מניחים כף מלית במרכז כל עיגול ומקפלים לשניים. מהדקים היטב מסביב.
4
מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח רותחים ומבשלים את הקלסונס 5-3 דקות, עד שהם רכים.
5
אם לא אוכלים מיד, מעבירים למי קרח לעצירת הבישול, מוציאים ומשמנים במעט שמן או חמאה כדי למנוע הידבקות.
6
מגישים חם עם צפתית מגוררת או מקפיצים במחבת עם חמאה.