הבצק קל להכנה, נוח לעבודה ואינו מצריך התפחה ארוכה. אפשר כמובן לשחק עם מילויים אחרים שאוהבים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למילוי
אופן ההכנה
מכינים מילוי
1
מערבבים את כל חומרי המילוי.
מכינים בצק
2
מערבבים בקערה שמרים, סוכר, מים וחלב ומשהים ל־2 דקות. מוסיפים קמח, שמן זית ומלח ומערבבים. לשים בידיים כ־3 דקות לכדור בצק אחיד.
3
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים במגבת או ניילון ל־10 דקות.
4
מחממים טוסטר פסים. מחלקים את הבצק ל־4 ומרדדים כל אחד מחלקי הבצק לעיגולים גדולים ודקים ככל האפשר על משטח עבודה מקומח ובעזרת מערוך.
5
ממלאים כל עיגול בצק ברבע מתערובת המילוי. מקפלים לחצי (לצורת קלצונה), מהדקים היטב את השוליים וצובטים ליצירת שוליים מעוטרים (כמו באמפנדס) או חורצים בעדינות בעזרת מזלג.
6
מברישים את פני הקלצונה במעט שמן זית משני הצדדים ומעבירים לטוסטר החם. קולים 3־4 דקות להזהבה.