מתכון

קלצונה בטוסטר

קלצונה היא בעצם פיצה מקופלת עם מילוי, וכאן אני מכינה אותה, תתפלאו, בטוסטר ביתי ולא בתנור

44,745 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
קלצונה בטוסטר פסים של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
קלצונה בטוסטר פסים של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

הבצק קל להכנה, נוח לעבודה ואינו מצריך התפחה ארוכה. אפשר כמובן לשחק עם מילויים אחרים שאוהבים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

אופן ההכנה

מכינים מילוי

1

מערבבים את כל חומרי המילוי.

מכינים בצק

2

מערבבים בקערה שמרים, סוכר, מים וחלב ומשהים ל־2 דקות. מוסיפים קמח, שמן זית ומלח ומערבבים. לשים בידיים כ־3 דקות לכדור בצק אחיד.

3

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים במגבת או ניילון ל־10 דקות.

4

מחממים טוסטר פסים. מחלקים את הבצק ל־4 ומרדדים כל אחד מחלקי הבצק לעיגולים גדולים ודקים ככל האפשר על משטח עבודה מקומח ובעזרת מערוך.

5

ממלאים כל עיגול בצק ברבע מתערובת המילוי. מקפלים לחצי (לצורת קלצונה), מהדקים היטב את השוליים וצובטים ליצירת שוליים מעוטרים (כמו באמפנדס) או חורצים בעדינות בעזרת מזלג.

6

מברישים את פני הקלצונה במעט שמן זית משני הצדדים ומעבירים לטוסטר החם. קולים 3־4 דקות להזהבה.