שף יוגב ירוס: "קנלוני לא חייב להיות חורפי – הקנלוני החגיגי שלי הוא מנה אביבית וקלילה, עם המון טעמים רעננים של לאבנה, הדרים ועשבי תיבול".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט השומר
אופן ההכנה
1
מבשלים תפוחי אדמה בשפע מי מלח בסיר גדול ומכוסה כ-40 דקות עד ריכוך. מוציאים מהמים ומנגבים.
2
צולים את תפוחי האדמה המבושלים על אש גלויה מעל להבת הכיריים כ-3 דקות עד שהקליפה משחירה (אפשר להשתמש בברנר או לצלות את תפוחי האדמה בתנור על מצב גריל). קולפים את תפוחי האדמה מהקליפות השרופות (משאירים מעט מהקליפה החרוכה) וקוצצים דק.
3
במקביל מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים כרשות בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ-30 דקות, עד שהחלק החיצוני נחרך והן מתרככות מבפנים. קולפים את הכרשות וקוצצים דק.
4
מערבבים את תפוחי האדמה והכרשה בעודם חמימים, מוסיפים כף שמן זית, לאבנה ומעט מלח ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לשק זילוף.
5
מכינים קערה רחבה מלאה במי קרח. מרתיחים בסיר שפע מי מלח ומבשלים קנלוני כ-4 דקות, עד שהם מתרככים מעט, מעבירים למי הקרח לצינון, מסננים ומייבשים בעדינות.
6
מחממים תנור ל-180 מעלות. מזלפים לתוך הקנלוני מהתערובת - משני צדי הצינור עד שהם מלאים ודחוסים. מניחים בתבנית צלייה, מרופדת בנייר אפייה משומן קלות. מושחים את הקנלוני במעט לאבנה ושמן זית, צולים כ-8 דקות להשחמה.
מכינים את סלט השומר
7
מערבבים שומר, קישוא ופלפל חריף, מוסיפים לימון, מלח ושמן זית. מוסיפים הדרים, עלי נענע, גרגר נחלים ועלי שומר ומניחים בצלחות הגשה. מניחים את הקנלוני מעל הסלט ומפזרים סומק.