מתכון

קעריות המבורגר אנטריקוט בעטיפת חזה אווז

למה ללכת על ההמבורגר הקלאסי כשאפשר לשדרג? רועי תבור מגיש מתכון בשרי משובח שלא תרצו להפסיק לאכול

דצמבר 2018
קעריות המבורגר אנטריקוט בחזה אווז של רועי תבור. צילום: יפית בשבקין. סטיילינג: נועה קנריק
קעריות המבורגר אנטריקוט בחזה אווז של רועי תבור. צילום: יפית בשבקין. סטיילינג: נועה קנריק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקעריות המבורגר

למילוי

אופן ההכנה

לקעריות המבורגר

1

מערבבים את הבשר והתבלינים ויוצרים עיסה אחידה. מחלקים את העיסה לשלושה חלקים ומגלגלים לכדורים. מועכים את מרכזו של כל כדור (אפשר בעזרת פחית משקה או תחתית של בקבוק) ליצירת מעין קעריות בשר. מכניסים למקרר לשעתיים לייצוב.

לצלייה

2

מוציאים את קעריות ההמבורגרים מהקירור, ועוטפים את צדן החיצוני בפרוסות דקות של חזה אווז (ניתן להיעזר בקיסמי שיניים לייצוב). צולים את ההמבורגרים במחבת פסים לוהטת או על מנגל חם (כדאי לכסות במהלך הצלייה).

למילוי

3

צולים במקביל גם את פלחי העגבנייה ופלחי הבצל הסגול. קוצצים בסכין את הירקות הקלויים.

להגשה

4

ממלאים את ההמבורגר הצלוי בירקות הצלויים. מעטרים תחתית לחמנייה בעלי חסה, פרוסות עגבנייה, טבעות בצל ומלפפונים חמוצים. מניחים מעל את ההמבורגר הממולא.