מתכון

פנקייק גרמני עם אפרסקים צלויים ואוכמניות

פנקייקים אפויים שתופחים במהלך האפייה ומייצרים שוליים גבוהים שהופכים אותם למעין קערה שמזמינה מילוי

6,874 בשלנים התעניינו במתכון זה
פנקייק גרמני עם אפרסקים צלויים ואוכמניות של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
פנקייק גרמני עם אפרסקים צלויים ואוכמניות של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

אפשר למלא את הפנקייק בפירות טריים צלויים או טריים, בשמנת ואפשר גם בתוספות מלוחות. אתם יכולים להכין את הפנקייקים במחבת או בתבנית בכל קוטר שתרצו, העיקר לחמם אותה היטב מראש ולצקת לתוכה בלילה בגובה של לא יותר מ–3–4 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפנקייקים

לאפייה

לאפרסקים צלויים

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־230 מעלות.

מכינים את הפנקייקים

2

מערבבים את כל מרכיבי הפנקייקים לבלילה אחידה.

3

במחבת כבדה שיכולה להיכנס לתנור מניחים 20 גרם חמאה ומעבירים לתנור ל־2 דקות עד שהחמאה נמסה. יוצקים למחבת בלילה בגובה של 3־4 ס"מ ואופים 15־18 דקות עד שהפנקייקים שחומים, תפוחים ובעלי שוליים גבוהים. אופים כך את כל הבלילה. אם אופים במחבת גדולה להגשה משפחתית מוסיפים 3־5 דקות לאפייה ומשתמשים בכל כמות החמאה.

במקביל מכינים אפרסקים צלויים

4

מחממים חמאה במחבת על אש בינונית, מוסיפים פלחי אפרסקים וסוכר וניל ומקרמלים תוך כדי הקפצה 6־7 דקות עד שהאפרסקים מזהיבים.

5

מניחים אפרסקים צלויים במרכז כל פנקייק אפוי, מסדרים מעל אוכמניות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד.