מתכון

קציצות בקר עם תבשיל קטניות

המנה הזאת היא מודולרית: את הקציצות הרכות אפשר לבשל בכל רוטב שאוהבים, והתבשיל יכול לתפקד כעיקרית צמחונית נהדרת

15,045 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
קציצות בקר עם תבשיל קטניות של שף אמיר מרקוביץ'. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: קרן ברק
קציצות בקר עם תבשיל קטניות של שף אמיר מרקוביץ'. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: קרן ברק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל קטניות

לקציצות

אופן ההכנה

לתבשיל קטניות

1

מחממים בסיר בינוני את שמן הסויה ומאדים את הבצל והגזר. מוסיפים את השום, רסק העגבניות והקטניות ומערבבים. מוסיפים מים עד כיסוי הקטניות ומתבלים במלח, בפלפל, בכמון ובפפריקה. מוסיפים את התימין ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.

לקציצות

2

מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה ויוצרים קציצות עגולות ושטוחות. מחממים שמן לטיגון במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים.

3

מניחים את הקציצות על צלחת הגשה ומגישים לצד תבשיל הקטניות.