מתכון

קציצות דגים עם קרם גזר וחזרת

מתכון קציצות מיוחד במינו לסעודת סוכות

2,598 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
קציצות דגים עם קרם גזר וחזרת של שפים חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים
קציצות דגים עם קרם גזר וחזרת של שפים חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם הגזר

לקציצות

אופן ההכנה

לקרם הגזר

1

חותכים את הגזרים לטבעות ומכניסים לסיר. מכסים במים עד גובה הגזר ומבשלים בחום בינוני עד שהגזרים מבושלים ורכים למגע. מסננים את המים, שופכים את הגזרים לבלנדר, מוסיפים את החזרת ומעט מלח וטוחנים למרקם חלק (אם הגזר לא נטחן טוב, אפשר להוסיף מעט מים רותחים).

לקציצות

2

מכניסים את הכרשה ושאר התבלינים למעבד מזון וטוחנים עד קבלת מסה אחידה. מוסיפים את בשר הדגים, טוחנים עד כ-2 דקות ומוציאים לקערה. מכינים קציצות קטנות במשקל 100 גר' ליחידה. מניחים בצד לנוח.

3

מחממים מחבת עם שמן קנולה ומטגנים את הקציצות מכל צד על חום בינוני, עד קבלת צבע אחיד משני הצדדים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-5 דקות.

להגשה

4

מניחים על צלחת הגשה כף מקרם הגזר, על הקרם מניחים את קציצות הדגים ומעטרים באספרגוס.