מתכון

קציצות דג בטחינה ירוקה

הסינייה היא מקור ההשראה לתבשיל הזה, ולכן השתמשתי בתבלינים פיקנטיים מהמטבח הערבי כמו כמון

13,466 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
קציצות דג בטחינה ירוקה של מיכל מוזס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע
קציצות דג בטחינה ירוקה של מיכל מוזס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות

לטחינה

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מערבבים את כל חומרי הקציצות למעט פירורי הפנקו והשמן לטיגון ומקררים כשעה להתייצבות.

2

יוצרים מתערובת הדגים קציצות פחוסות בקוטר 5 ס”מ, טובלים בפירורי פנקו ומטגנים במחבת עם מעט שמן משני הצדדים עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.

מכינים את הטחינה

3

מעבדים את כל חומרי הטחינה למעט המים במעבד מזון. מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת מרקם סמיך.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרכיבים ואופים

5

מברישים פרוסות בצל בשמן זית, מתבלים במלח ומניחים בתבנית. מברישים פרוסות עגבנייה בשמן זית, מתבלים במלח ומניחים על פרוסות הבצל. מניחים על כל פרוסת עגבנייה קציצת דג ומזלפים מעל טחינה.

6

אופים 10-8 דקות עד שהירקות והטחינה זהובים.