החציל (המאודה) מתחבא בתוך קציצות, וניצוצות של ג'ינג'ר, סויה וצ'ילי עושים שמח בפה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות טלה
לציפוי
להגשה
רוטב שומשום שחור ומיסו
אופן ההכנה
1
מרתיחים שפע מים בסיר שמעליו מסננת אידוי. מניחים חציל במסננת ומאדים כ 25- דקות או עד שהחציל רך. טוחנים את החציל במעבד מזון או בעזרת מוט ריסוק ידני, מסננים ומעבירים לקערה.
2
מוסיפים לחציל את יתר חומרי הקציצות ולשים היטב בידיים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות ל-1/2 שעה.
3
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4
מערבבים בקערה את שני סוגי השומשום.
5
בידיים רטובות יוצרים מתערובת הבשר קציצות עגולות וקטנות. מגלגלים כל קציצה בתערובת השומשום ומניחים בתבנית. אופים כ-15 דקות עד שהבשר מוכן והשומשום מעט קלוי.
מכינים רוטב שומשום שחור
6
מניחים את כל החומרים בכלי גבוה וצר וטוחנים בעזרת מוט ריסוק עד לקבלת רוטב חלק. הרטבים יישמרו עד 3 ימים במקרר.
מגישים
7
מושחים את צלחת ההגשה ברוטב, מניחים את הקציצות ומפזרים עלי מיקרו בזיליקום ופרוסות צ'ילי. נועצים שיפוד במבוק קטן בכל כדור בשר ומגישים מיד.