מתכון

קציצות טלה ברוטב שומשום שחור ומיסו

טלה, חציל וטחינה - שילוב מקומי ואהוב, וגם קצת נדוש. בגרסה האסייתית מחליף את הטחינה בן הדודה היפני

1,823 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
קציצות טלה ברוטב שומשום שחור ומיסו של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה
קציצות טלה ברוטב שומשום שחור ומיסו של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה

החציל (המאודה) מתחבא בתוך קציצות, וניצוצות של ג'ינג'ר, סויה וצ'ילי עושים שמח בפה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות טלה

לציפוי

להגשה

רוטב שומשום שחור ומיסו

אופן ההכנה

1

מרתיחים שפע מים בסיר שמעליו מסננת אידוי. מניחים חציל במסננת ומאדים כ 25- דקות או עד שהחציל רך. טוחנים את החציל במעבד מזון או בעזרת מוט ריסוק ידני, מסננים ומעבירים לקערה.

2

מוסיפים לחציל את יתר חומרי הקציצות ולשים היטב בידיים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות ל-1/2 שעה.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

מערבבים בקערה את שני סוגי השומשום.

5

בידיים רטובות יוצרים מתערובת הבשר קציצות עגולות וקטנות. מגלגלים כל קציצה בתערובת השומשום ומניחים בתבנית. אופים כ-15 דקות עד שהבשר מוכן והשומשום מעט קלוי.

מכינים רוטב שומשום שחור

6

מניחים את כל החומרים בכלי גבוה וצר וטוחנים בעזרת מוט ריסוק עד לקבלת רוטב חלק. הרטבים יישמרו עד 3 ימים במקרר.

מגישים

7

מושחים את צלחת ההגשה ברוטב, מניחים את הקציצות ומפזרים עלי מיקרו בזיליקום ופרוסות צ'ילי. נועצים שיפוד במבוק קטן בכל כדור בשר ומגישים מיד.