בכל פעם שצולים או מטגנים כרובית ומוסיפים לה תיבול עז מתרחש איזה פלא קולינרי. כאן מדובר בקארי. חשוב לסנן ולייבש את הכרובית לפני שממשיכים הלאה כדי לנקז ממנה מקסימום נוזלים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון:
לסלסה:
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות:
1
מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים. מוסיפים פרחי כרובית ומבשלים כ-10 דקות או עד שהכרובית רכה. מסירים מהכיריים, מסננים ומייבשים היטב.
2
מועכים ומפוררים את פרחי הכרובית לגרגרים ולא למחית. מוסיפים ביצים, פירורי לחם, פרמזן, קארי, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מניחים בצד ל-15 דקות לספיגת נוזלים והתייצבות התערובת.
3
מעצבים קציצות פחוסות בקוטר 5-4 ס"מ בידיים רטובות או משומנות.
4
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות 4-3 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג.
מכינים סלסה ומגישים:
5
מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם הקציצות חמות או בטמפ' החדר.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו. מסדרים את הקציצות בתבנית ומתיזים עליהן מעט ספריי שמן. אופים 20-15 דקות עד שהקציצות מזהיבות משני הצדדים.