מתכון

קציצות עוף בפנקו

קציצות עוף ברוטב טחינה אסייתי מתקתק

8,899 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קציצות עוף בפנקו. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
קציצות עוף בפנקו. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

רוטב טחינה אסיאתי
רוטב טחינה מתקתק, שמשתדך מצוין לכל סוג של קציצה מטוגנת, אבל במיוחד לקציצות העוף בפנקו

חומרים ל-1/2 כוס רוטב:
1/4 כוס טחינה גולמית
2 כפות מיץ לימון
2 כפות רוטב סויה
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כף רוטב צ'ילי

מערבבים את החומרים לרוטב במרקם אחיד.
מגישים את הרוטב לצד הקציצות (אלה וגם אחרות). שומרים במקרר עד שבועיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את החומרים לתערובת אחידה. אם היא סמיכה מדי, מוסיפים עוד ביצה. יוצרים קציצות עגולות בקוטר 5 ס"מ.

2

מחממים שמן רדוד בסיר רחב שוליים. טובלים את הקציצות בפנקו ומטגנים 4-3 דקות מכל כיוון להזהבה. מעבירים לנייר סופג. מגישים מייד.