מתכון

קציצות עוף

קציצות עוף וירקות שמומלץ להכניס לרפרטואר הביתי. ילדים מטורפים עליהן

107,100 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
קציצות עוף. צילום: shutterstock
קציצות עוף. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

תיבול למבוגרים (מתאים ל- 1/2 ק"ג בשר)

תיבול לילדים (מתאים ל- 1/2 ק"ג בשר)

אופן ההכנה

1

מערבבים שני סוגי בשר. מעבדים ביד מחצית מתערובת הבשר עם תערובת התיבול למבוגרים.

2

טוחנים גזר, קישוא ובצל למחית גסה במעבד מזון. מוסיפים את המחצית הנותרת של הבשר, מלח ופלפל ומעבדים לאיחוד ב- 3-2 פולסים.

3

משמנים קלות מחבת פסים (בעזרת ספריי שמן או מברשת סיליקון) ומלהיטים אותה.

4

יוצרים כדורים בקוטר 6-5 ס"מ מ- 2 התערובות ופוחסים אותם בין הידיים. מנמיכים את הלהבה לבינונית וצורבים את הקציצות 5-4 דקות מכל צד.

5

הקציצות יישמרו עד 5 ימים במקרר ועד חודש במקפיא. מחממים (ישר מהמקפיא) כ- 20 דקות בתנור שחומם ל- 180 מעלות.