החומרים טבלת מידות ומשקלות
תיבול למבוגרים (מתאים ל- 1/2 ק"ג בשר)
תיבול לילדים (מתאים ל- 1/2 ק"ג בשר)
אופן ההכנה
1
מערבבים שני סוגי בשר. מעבדים ביד מחצית מתערובת הבשר עם תערובת התיבול למבוגרים.
2
טוחנים גזר, קישוא ובצל למחית גסה במעבד מזון. מוסיפים את המחצית הנותרת של הבשר, מלח ופלפל ומעבדים לאיחוד ב- 3-2 פולסים.
3
משמנים קלות מחבת פסים (בעזרת ספריי שמן או מברשת סיליקון) ומלהיטים אותה.
4
יוצרים כדורים בקוטר 6-5 ס"מ מ- 2 התערובות ופוחסים אותם בין הידיים. מנמיכים את הלהבה לבינונית וצורבים את הקציצות 5-4 דקות מכל צד.
5
הקציצות יישמרו עד 5 ימים במקרר ועד חודש במקפיא. מחממים (ישר מהמקפיא) כ- 20 דקות בתנור שחומם ל- 180 מעלות.