מתכון

קציצות קינואה וירקות

שי לי ליפא מכינה קציצות צמחוניות פריכות שכיף לנשנש עם רוטב אסייתי חמוץ-מתוק

153,420 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קציצות קינואה וירקות. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
קציצות קינואה וירקות. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

רוטב טבילה אסיאתי (מתאים גם ללביבות תירס, נודלס וגיוזה):

מערבבים 1/4 כוס חומץ אורז, 1/3 כוס רוטב סויה (ללא גלוטן), כף מירין (ללא גלוטן), כף שמן שומשום, כף רוטב צ'ילי מתוק, כפית ג'ינג'ר מגורר, שן שום קצוצה ואם רוצים – פלפל חריף פרוס דק. אפשר להכפיל כמויות. הרוטב נשמר היטב במקרר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

אופן ההכנה

1

יוצקים ½1 כוסות מים לסיר, מוסיפים קינואה ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות. מעבירים לקערה, מוסיפים את כל החומרים, ממליחים ומפלפלים.

2

יוצרים מהתערובת 20 קציצות דחוסות ופחוסות (חשוב לדחוס את הקציצות על מנת שלא יתפרקו) בידיים לחות.

3

מחממים מחבת טפלון גדולה עם שמן קנולה על להבה בינונית ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד להזהבה. מגישים חם או בטמפ’ החדר.