רוטב טבילה אסיאתי (מתאים גם ללביבות תירס, נודלס וגיוזה):
מערבבים 1/4 כוס חומץ אורז, 1/3 כוס רוטב סויה (ללא גלוטן), כף מירין (ללא גלוטן), כף שמן שומשום, כף רוטב צ'ילי מתוק, כפית ג'ינג'ר מגורר, שן שום קצוצה ואם רוצים – פלפל חריף פרוס דק. אפשר להכפיל כמויות. הרוטב נשמר היטב במקרר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון:
אופן ההכנה
1
יוצקים ½1 כוסות מים לסיר, מוסיפים קינואה ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות. מעבירים לקערה, מוסיפים את כל החומרים, ממליחים ומפלפלים.
2
יוצרים מהתערובת 20 קציצות דחוסות ופחוסות (חשוב לדחוס את הקציצות על מנת שלא יתפרקו) בידיים לחות.
3
מחממים מחבת טפלון גדולה עם שמן קנולה על להבה בינונית ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד להזהבה. מגישים חם או בטמפ’ החדר.