מתכון

קציצות תרד

אפשר להוסיף לקציצות מעט בשר טחון או לחילופין גבינת פטה מפוררת, אבל במתינות - כדי שהתרד ימשיך לתת את הטון

60,065 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
קציצות תרד של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קציצות תרד של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

גיוונים:
• מוסיפים 250 גרם בשר בקר טחון טרי (מתקבלות כ- 25 קציצות).
• מוסיפים 1/2 קובייה ( 120 גרם) גבינת פטה עיזים מפוררת גס (מתקבלות כ- 20 קציצות).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים 2 כפות שמן זית ובצל ומאדים כ- 5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מעבירים את הבצל לקערה בעזרת כף מחוררת.

2

מוסיפים תרד למחבת (אין צורך לשמן שוב) ומאדים כ- 3 דקות תוך כדי בחישה עד שהתרד מתרכך מעט (הוא ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את האש). מצננים היטב. סוחטים היטב את התרד ומעבירים לקערה.

3

מוסיפים ביצים ופירורי לחם או קמח מצה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

4

יוצקים שמן בגובה 1/2 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים קציצה קטנטנה לניסיון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

5

יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 4 ס"מ ופוחסים לקציצות.

6

מטגנים את הקציצות כ- 3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

7

מגישים קר, חם או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה אפשר לחמם כמה דקות בתנור ב- 170 מעלות.