מתכון

קראנץ גבינה ופירות

קראנץ ממולא בתערובת טעימה של גבינה ופרי או ריבה

36,223 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קראנץ גבינה פלוס. צילום: דניאל לילה
קראנץ גבינה פלוס. צילום: דניאל לילה

קראנץ ממולא בתערובת טעימה של גבינה ופרי או ריבה. אתם מוזמנים לבחור מהתוספות המוצעות כאן לפי טעמכם ולפי מצאי הפירות במקרר, או להמציא תוספות משלכם

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לקיפול (לא חובה):

למלית גבינה:

תוספות לבחירה לקראנץ אחד:

לזיגוג ולקישוט:

אופן ההכנה

1

מערבבים 3/8 כוס קמח, 1/4 כוס חלב ושמרים. מכסים ומתפיחים במשך חצי שעה.

2

מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומוסיפים את שאר החומרים, למעט חמאה. לשים במשך דקה בזערת וו לישה. מוסיפים חמאה ולשים במהירות איטית כ-2 דקות.

3

מנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית וממשיכים ללוש עוד 3 דקות. מכסים ומתפיחים כשעה.

4

מגלגלים את הבצק התפוח לכדור, מקמחים מעט ומכניסים למקרר לתפיחה איטית של 3 שעות.

5

אם בוחרים לקפל לתוך הבצק חמאה, זה הזמן לעשות זאת: מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ, מורחים 100 גרם חמאה על גבי חצי עלה ומקפלים מעליו את החצי שנותר. מרדדים למלבן בעובי 1 ס"מ, מקפלים לשלושה כמו בקיפול של מעטפה. מכסים ומקררים. חוזרים על הרידוד והקיפול עוד פעמיים (בהפסקות של שעה לפחות), ללא חמאה נוספת.

6

מערבבים בקערה את חומרי מלית הגבינה.

7

מכינים 2 תוספות (מתוך הרשימה או לפי טעמכם).

8

מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק למלבן באורך 40 ס"מ וברוחב 30 ס"מ וחוצים לאורך 2 המלבנים. מורחים על המלבנים את מלית הגבינה ומפזרים עליה את התוספת הרצויה.

9

מגלגלים כל מלבן לנקניק וקלעים כל זוג נקניקים לצמה. באותו אופן מכינים את הקראנץ השני.

10

מניחים כל קראנץ בתבנית משומנת ומתפיחים שעה במקום חמים. מחממים תנור ל-170 מעלות.

11

מברישים את פני הקראנצים בביצה ואופים 20-25 דקות, תלוי בהעדפה שלכם - עוגה רכה או אפויה היטב. מצננים.

12

לאחר הצינון משחררים את הקראנצים מהתבניות. מחממים ריבת משמש במיקרוגל עד למרקם נוזלי, מברישים את הקראנצים בריבה החמה ומפזרים שקדים קלויים.

גיוונים: 

במקום קורנפלור אפשר להשתמש בעוד קמח.

אם אין אוכמניות טריות אפשר להשתמש באוכמניות קפואות (לא מופשרות)