מתכון

קראנץ חלבה ושוקולד צ’יפס

הקראנץ אמנם הגיע מגרמניה, אבל מדובר בעוגת השמרים הכי אהובה וישראלית שיש. כדאי לעשות שימוש בקמח לחם, שעשיר יותר בגלוטן, לקבלת בצק יותר אלסטי

14,300 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
קראנץ חלבה ושוקולד צ’יפס של רות אוליבר. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו.
קראנץ חלבה ושוקולד צ’יפס של רות אוליבר. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו.

מומלץ להשתמש בתבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

מערבלים את כל החומרים למעט חמאה בקערת מיקסר עם וו לישה כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת ולשים עוד כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 50-40 דקות להכפלת הנפח.

ממלאים ומעצבים

2

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ וגודל 30×20 ס"מ.

3

מורחים על הבצק שכבה דקה של ממרח חלבה (אם הממרח קשה למריחה, אפשר לחמם כמה שניות במיקרוגל). מפזרים שערות חלבה ושוקולד צ’יפס ומגלגלים לגליל. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק וקולעים את הרצועות כחבל. מקפלים את השוליים פנימה ומניחים בתבנית אינגליש קייק. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית לקראנץ נוסף.

מתפיחים שוב ואופים

4

מכסים ומתפיחים כחצי שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

אופים כ-35 דקות להזהבה. שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.