מתכון

קראנץ' חלבה-פיסטוק

יש לעוגה קרום פריך ופנים רך המזכיר קרואסון. את הבצק מכינים עם קיפולי חמאה, אבל ההשקעה משתלמת

16,340 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
קראנץ' חלבה-פיסטוק
קראנץ' חלבה-פיסטוק

יש לעוגה קרום פריך ופנים רך המזכיר קרואסון. את הבצק מכינים עם קיפולי חמאה, ולכן זמן ההכנה מתארך בהשוואה לעוגת שמרים רגילה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לתערובת החמאה:

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר וממיסים במים קרים. מוסיפים שני סוגי קמח, משפר אפייה, ביצים וחמאה ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח ולשים עוד כדקה.

2

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות עד שהבצק מגדיל את נפחו ב-50%.

3

מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו בכפות הידיים על מנת להוריד ממנו נפח. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

בינתיים מכינים את תערובת החמאה:

4

מערבלים חמאה עם קמח במיקסר עם וו לישה כ-2 דקות לתערובת אחידה. מעבירים לנייר אפייה, מכסים בעוד נייר אפייה ומרדדים במערוך לריבוע בגודל 20 ס”מ. מעבירים למקרר עד הקיפול.

מקפלים פעם ראשונה:

5

מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח למלבן בגודל 20×30 ס”מ. מניחים את ריבוע תערובת החמאה על 2/3 מהבצק, כך שנותר 1/3 בצק ללא תערובת חמאה מעליו. מקפלים את החלק ללא החמאה על גבי החלק עם החמאה לקבלת ריבוע בגודל 20 ס”מ. מקפלים את 1/3 הבצק עם החמאה מצידו השני לקבלת מלבן בגודל 10×20 ס”מ. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מקפלים פעמיים נוספות:

6

מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח למלבן בגודל 20×30 ס”מ. מקפלים 1/3 בצק לקבלת ריבוע בגודל 20 ס”מ. מקפלים 1/3 בצק מצידו השני לקבלת מלבן בגודל 10×20 ס”מ. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

7

מקפלים את הבצק פעם שלישית באותו אופן, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות ורצוי ללילה.

מעצבים וממלאים:

8

מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25×40 ס”מ. מורחים 1/3 מכמות ממרח החלבה ומפזרים 1/3 מכמות הפיסטוקים. חוצים כל מלבן לשני מלבנים בגודל 121/2×40 ס”מ, מגלגלים כל מלבן לגליל ויוצרים בורג מכל זוג גלילים.

מתפיחים שוב ואופים:

9

מניחים בתבניות משומנות, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות.

10

מחממים תנור ל-175 מעלות.

11

מברישים בביצה ומפזרים מעט פיסטוקים.

12

אופים 40-35 דקות עד הזהבה.

13

מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.

גיוון: במקום פיסטוקים (במלית) משתמשים ב- ½1 כוסות שוקולד צ’יפס.