מתכון

קראנץ ממולא בקרם שוקולד שקדים

זה לא בדיוק קראנץ במובן המקצועי של המילה, אלא עוגת שמרים נהדרת הקלועה כמו עוגת קראנץ מסורתית

5,539 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
קראנץ ממולא בקרם שוקולד שקדים. צילום: דניאל לילה
קראנץ ממולא בקרם שוקולד שקדים. צילום: דניאל לילה

מתכון לשתי תבניות אינגליש קייק.

טיפ מקצועי: הכינו את העוגה דווקא עם קמח קשה (קמח לחם) עשיר בגלוטן, ותגלו שהבצק נוח יותר לעבודה והמרקם יותר נעים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית שוקולד שקדים:

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים את חומרי הבצק למעט החמאה בקערת מיקסר עם וו לישה במשך 7 דקות. מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש עוד 5 דקות. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מכינים מלית שוקולד-שקדים:

2

ממיסים 200 גרם שוקולד על ביין מארי או במיקרוגל.

מערבבים את החומרים היבשים:

3

שקדים, אבקת נוגט, קקאו וקורנפלור.

4

מקציפים חמאה וסוכר למרקם קרמי. מוסיפים ביצים אחת-אחת עד לקבלת מרקם אוורירי ומוסיפים ברנדי. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את החומרים היבשים וממשיכים לערבל, עד שהם נבלעים בקרם. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים, עד לקבלת תערובת אחידה.

מכינים את הקראנצים:

5

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 1/2 ס"מ. מורחים בנדיבות מתערובת השוקולד-שקדים ומפזרים מחצית מכמות פירורי השוקולד. מגלגלים לגלילה עבה, חוצים לאורך ומלפפים את שני החצאים כמו חבל. מניחים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומקפלים את השוליים פנימה. באותו אופן מכינים את הקראנץ השני. מכסים ומתפיחים 30-20 דקות, עד שהבצק ממלא את נפח התבנית ויותר.

6

מחממים תנור ל-180 מעלות.

7

מורחים את הגלילות בביצה טרופה ואופים כ-35 דקות, או עד שהקראנצים זהובים והבצק עשוי גם מבפנים.

לקבלת מראה מבריק, מזגגים בסירופ:

8

מוציאים מהתנור ומורחים את העוגות בסירופ בעודן חמות מאוד.

גיוון: לא מתחשק לכם להכין את המלית בעצמכם? החליפו את הקרם בנוטלה.