מתכון

קראנץ ממולא בשוקולד השחר

במהלך האפייה הוא מתחמם ונמס, וכאשר פורסים את העוגה נוטף ממנה שוקולד חם

6,642 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קראנץ ממולא בשוקולד השחר. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | כלי קרמיקה: יערה ניר כחלון
קראנץ ממולא בשוקולד השחר. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | כלי קרמיקה: יערה ניר כחלון

שוקולד השחר המוכר של ימי ילדותנו עבר שדרוג, אגוזים הוספו לו (15% אגוזי לוז, יותר מכל המתחרים) והא בסיס נהדר לעוגות וקינוחים. הנה אחד: קראנץ ממולא בשוקולד השחר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

מערבבים קמח ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר החומרים ולשים במהירות בינונית כ-8 דקות עד שנוצר בצק רך וחלק. מכסים ומתפיחים במקרר למשך הלילה.

ממלאים, מעצבים ומתפיחים שוב:

2

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 1/2 ס”מ ובגודל 25×35 ס”מ. מורחים על כל עלה חצי מיכל של ממרח שוקולד ומגלגלים לרולדה. כורכים כל 2 רולדות לצורת בורג ומעבירים לתבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה. מתפיחים כ-30 דקות להכפלת הנפח. מחממים תנור ל-180 מעלות.

מברישים ואופים:

3

מברישים את העוגות בזהירות בחלמון טרוף במים. אופים כ-30 דקות עד שהעוגות מזהיבות יפה.

גיוון: אם אין שוקולד השחר אגוזים, אפשר להחליף גם בשוקולד השחר רגיל.