את הקרוקטים האלה חייבים לטגן בסמוך להגשה, אין הנחות, אבל הם שווים את זה. את התבשיל אפשר להכין יום-יומיים מראש ולשמור במקרר.
איולי כמהין
כמטבל לקרוקטים, בתוך כריך או אפילו על עוף צלוי — האיולי הזה ישדרג כל ביס ויוסיף טעמים אדמתיים עמוקים.
חומרים ל- 350 גרם איולי:
3 חלמונים
1 שן שום
1 כף חומץ בן יין אדום
1 כפית מחית כמהין
150 מ"ל (3/4 כוס פחות כף) שמן זית
150 מ"ל ( 3/4 כוס פחות כף) שמן ניטרלי
¤ טוחנים במעבד מזון חלמונים עם שום, חומץ ומחית כמהין. מזלפים את שני סוגי השמן בהדרגה ותוך כדי ערבול עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק.
¤ מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים עד 3 ימים במקרר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
לתבשיל זנב שור
לציפוי וטיגון
אופן ההכנה
מכינים תבשיל זנב שור
1
מחממים סיר עם 2 כפות שמן וצורבים זנב שור 4 דקות מכל צד להשחמה. מוציאים מהסיר ושומרים בצד.
2
מוסיפים לסיר גזרים, בצלים ושום ומטגנים 5-4 דקות להשחמה.
3
מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים תימין ויין ומבשלים 5 דקות על להבה גבוהה עד שהיין מצטמצם בחצי. מתבלים במלח ופלפל.
4
יוצקים מים עד 5 ס"מ מעל הבשר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 4 שעות עד שהבשר רך. מסננים את הבשר והירקות ומצננים מעט.
5
מועכים את הירקות המבושלים למחית. מפוררים את הבשר לסיבים קטנים ומערבבים עם מחית הירקות.
מכינים את הקרוקטים ומטגנים
6
מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם הרבה מים כשעה עד לריכוך, מצננים וקולפים. מועכים לפירה חלק.
7
מוסיפים ביצים, קמח ומלח ולשים לבצק אחיד ומעט דביק.
8
מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים בגודל שזיף. משטחים כל כדור על כף היד לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ושמים במרכזו כף גדושה מלית. מהדקים את השוליים לסגירה יסודית ומגלגלים לצורת נקניקייה שמנמנה באורך 8-7 ס"מ. בשלב זה אפשר לסדר את הקרוקטים על מגש, לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור במקרר עד לילה.
9
בסמוך להגשה מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק. מכינים קערה עם ביצים טרופות וקערה עם פירורי לחם.
10
טובלים את הקרוקטים בביצים ואח"כ בפירורי לחם ומטגנים 4-3 דקות להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם עם איולי כמהין (ראו מתכון למעלה).