מתכון

קרם ברולה מיסו

קרם ברולה הוא הקינוח הכי קלאסי שיש. המיסו מעניק לו מליחות וצבע מחמיאים, ומוסיף עוד כמה ממדים לקינוח שלא ידענו שאפשר לחדש

862 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2022
קרם ברולה מיסו של ליאור משיח | צילום: שני בריל
קרם ברולה מיסו של ליאור משיח | צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־150 מעלות.

2

מביאים לרתיחה בסיר קטן שמנת מתוקה, רבע כוס סוכר, מלח, וניל ומיסו. טורפים בעזרת מטרפה לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מכבים את הלהבה ומניחים בצד ל־10 דקות.

3

טורפים בקערת מיקסר עם וו בלון חלמונים ויתר הסוכר לתערובת בהירה וסמיכה. מוסיפים בערך מצקת מתערובת השמנת לתערובת הביצים תוך כדי טריפה. מוסיפים שתיים־שלוש מצקות נוספות וממשיכים לטרוף. מוסיפים את יתר תערובת השמנת, טורפים לאיחוד ומעבירים את התערובת דרך מסננת.

4

מניחים בתבנית עמוקה ארבע תבניות ברולה וממלאים אותן בתערובת כמעט עד הקצה. ממלאים את התבנית במים עד חצי גובה תבניות הברולה.

5

אופים 35־40 דקות, עד שהקרם מתייצב אך נשאר מעט רך במרכז. מצננים מחוץ למקרר לטמפרטורת החדר, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־3 שעות לפחות (עד יומיים).

6

לפני ההגשה מפזרים מעל הקרם שכבה אחידה של סוכר חום דמררה ושורפים עם ברנר עד שהוא מתקרמל.