החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
קולים את החצילים על להבה פתוחה (אפשר "לרפד" תחילה את הכיריים בנייר כסף סביב הלהבה לניקוי קל יותר). מניחים בצד לקירור ומקלפים. מניחים את בשר החצילים בכלי גבוה (כמו מד ליטר) ומתבלים במלח, בפלפל ובשום.
2
טוחנים את החצילים בבלנדר מוט (עדיף) או במעבד מזון ומוסיפים את שמן הזית בזילוף דק. הקרם צריך להיות אוורירי. מתקנים תיבול.
להגשה
3
מניחים את הקרם במרכז צלחת ההגשה, מוסיפים כמה קוביות גבינת פטה ומקשטים בסומק ובכמה נבטוטים.