מתכון

קרם יוגורט, פירות יער וקרמבל אגוזי לוז

קינוח המשלב יוגורט, שמנת מתוקה, פירות יער ועוד דברים טובים, שאפשר להגיש בצנצנות מדליקות או בקעריות שיש בבית

20,295 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
קרם יוגורט, פירות יער וקרמבל אגוזי לוז. צילום: דן פרץ
קרם יוגורט, פירות יער וקרמבל אגוזי לוז. צילום: דן פרץ

טיפ: שומרים את הקינוח במקרר עד 2-3 ימים. את הקרמבל שבחלק העליון רצוי לפזר לפני ההגשה כדי שישמור על פריכות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם יוגורט

לפירות יער

לקרמבל אגוזי לוז

אופן ההכנה

קרם היוגורט

1

מקציפים בקערת מערבל מזון את כל החומרים עד קבלת קרם אחיד ויציב. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק ושומרים במקרר עד הרכבת המנה.

פירות היער

2

ממסים את הסוכר במחבת בינונית על אש גבוהה עד יצירת קרמל. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.

3

מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם בפעם עד קבלת רוטב אדום ומבריק. מסירים מהאש ומצננים עד הרכבת המנה.

קרמבל אגוזי הלוז

4

מעבדים במעבד מזון את כל החומרים עד קבלת תערובת פירורית.

5

מניחים את הפירורים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 12-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהפירורים מזהיבים. מצננים.

הרכבה

6

מזלפים בתחתית כל צנצנת מעט קרם יוגורט, מפזרים מעל 2-3 כפיות של פירות היער ומעט רוטב ומעליהם את הקרמבל. חוזרים על סדר השכבות עד שמגיעים לחלק העליון של הצנצנת.