טיפ: שומרים את הקינוח במקרר עד 2-3 ימים. את הקרמבל שבחלק העליון רצוי לפזר לפני ההגשה כדי שישמור על פריכות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם יוגורט
לפירות יער
לקרמבל אגוזי לוז
אופן ההכנה
קרם היוגורט
1
מקציפים בקערת מערבל מזון את כל החומרים עד קבלת קרם אחיד ויציב. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק ושומרים במקרר עד הרכבת המנה.
פירות היער
2
ממסים את הסוכר במחבת בינונית על אש גבוהה עד יצירת קרמל. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
3
מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם בפעם עד קבלת רוטב אדום ומבריק. מסירים מהאש ומצננים עד הרכבת המנה.
קרמבל אגוזי הלוז
4
מעבדים במעבד מזון את כל החומרים עד קבלת תערובת פירורית.
5
מניחים את הפירורים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 12-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהפירורים מזהיבים. מצננים.
הרכבה
6
מזלפים בתחתית כל צנצנת מעט קרם יוגורט, מפזרים מעל 2-3 כפיות של פירות היער ומעט רוטב ומעליהם את הקרמבל. חוזרים על סדר השכבות עד שמגיעים לחלק העליון של הצנצנת.