מוס הלימון, שבהשראתו נוצרה המנה הזאת, הגיע ממטבחה של רונית הלפרן, שבעלה דן הלפרן היה הציר הכלכלי בשגרירות ישראל. אנחנו שינינו מעט את המתכון ובמרוצת השנים שידכנו אותו לפירות ולמרנג והגשנו באינספור הזדמנויות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרנג
לקרם לימון
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים מרנג
2
מערבבים את כל החומרים בקערת נירוסטה בעזרת מטרפה. מניחים על סיר עם מים חמים (בן מארי) וממשיכים לערבב עד שהכל נמס והתערובת חמימה.
3
מעבירים את התערובת למיקסר ומקציפים 5 דקות או עד שנוצר קצף יציב ומבריק.
4
יוצרים "עננים" קטנים בעזרת 2 כפות ומניחים בתבנית.
5
אופים שעה וחצי לייבוש, מכבים את התנור ומשאירים אותו סגור עד שהוא קר. המרנג מתקבל כשהוא קשה מבחוץ ורך בפנים.
מכינים קרם לימון ומגישים
6
מערבבים חלמונים בקערה עם קורנפלור, מיץ לימון וקליפת לימון לתערובת חלקה.
7
מביאים חלב עם סוכר לסף רתיחה בסיר. יוצקים מעט חלב חם לתערובת החלמונים להשוואת טמפרטורות, מערבבים ומעבירים הכל לחלב החם. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת עם מטרפה ומבשלים עד שהקרם מסמיך.
8
מניחים ניילון נצמד בצמוד לקרם למניעת היווצרות קרום ומצננים לטמפ' החדר. אם מכינים מראש, שומרים במקרר.
9
מניחים את ענני המרנג בקערת הגשה עמוקה ורחבה, מפזרים עליהם וביניהם תלוליות של קרם לימון ומפזרים תותים או פירות אדומים אחרים.