מתכון

קרם קטלן

הכלאה חיננית בין פטיסייר לברולה — קרם מבושל בטעם שמזכיר צ'אי הודי, שעליו זורים סוכר ומקרמלים

5,393 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
קרם קטלן של מיכל בוטון. צילום: shutterstock
קרם קטלן של מיכל בוטון. צילום: shutterstock

המרקם שלו מעט רך יותר מזה של ברולה והוא הרבה יותר פשוט להכנה — כל מי שהכין אי פעם פטיסייר ישתלט בקלות על התהליך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים ל-5-4 מנות בנפח 150 מ"ל:

להגשה:

אופן ההכנה

1

טורפים חלמונים בקערה עם 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב, 100 גרם (1/2 כוס) סוכר וקורנפלור.

2

מביאים לרתיחה בסיר את יתר החלב ויתרת הסוכר יחד עם קינמון וקליפת לימון. מעבירים כ 1/2 כוס מהחלב הרותח לתערובת החלמונים וטורפים. מעבירים הכל לסיר החלב ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות תוך כדי בחישה מתמדת עד שהקרם מתחיל לבעבע ומסמיך למרקם של מעדן חלב.

3

מסננים את הקרם ויוצקים לכלים אישיים עמידים בחום. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

להגשה

4

מפזרים סוכר דמררה בשכבה אחידה על פני הקרם הקר, מקרמלים בעזרת ברנר ומגישים מייד.