מתכון

קרמו יוגורט עזים

קינוח מקורי של יוגורט, משמשים ושמן זית, עם מרנג שרוף חמים שמוסיף טעם מעושן וטקסטורה כיפית

779 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2023
קרמו יוגורט עזים של שפים גדי בור ויונתן דנון, מסעדת נומי | צילום: שני בריל
קרמו יוגורט עזים של שפים גדי בור ויונתן דנון, מסעדת נומי | צילום: שני בריל

עונת המשמשים קצרה מאוד וכל עוד הם נמצאים בסביבה, אנחנו אוהבים להשתמש בהם בכל מנה אפשרית. שילוב של יוגורט, משמשים ושמן זית הוא הכי מפה, ומרנג שרוף חמים מוסיף טעם מעושן וטקסטורה כיפית של מרשמלו. פה בחרנו להשתמש בשמן זית "רוח ים" של משק לבנט בזכות העדינות שלו. אם אין לכם, השתמשו בכל שמן זית מזן עדין מאוד כמו ארבקינה, פיקואל או קורנייקי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למשמשים בסירופ

לפיסטוקים מקורמלים

למרנג איטלקי

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הקרמו

1

מביאים לרתיחה בסיר קטן שמנת מתוקה ולמון גראס. מסירים מהלהבה, מכסים בניילון נצמד, מצננים לטמפרטורת החדר ומקררים במקרר 8 שעות.

2

מערבבים בקערית ג'לטין ומים ומשהים במקרר לחצי שעה להתייצבות.

3

מניחים שוקולד במד ליטר או כלי גבוה אחר.

4

מסננים את השמנת ושוקלים ממנה 160 גרם (3/2 כוס). במידת הצורך משלימים למשקל הזה.

5

מביאים לרתיחה את השמנת בסיר קטן. מכבים את הלהבה, מוסיפים את הג'לטין וטורפים היטב להמסה ואיחוד.

6

מסננים את תערובת השמנת על השוקולד הלבן וטוחנים בבלנדר מוט. מוסיפים יוגורט וטוחנים שוב.

7

מסננים את התערובת לקופסה או כלי אחר ושומרים במקרר 6 שעות לפחות או עד התייצבות מלאה של הקרמו.

מכינים משמשים בסירופ

8

מביאים לרתיחה בסיר מים, סוכר, למון גראס והל ומבשלים 3 דקות. מסירים מהלהבה, מוסיפים קליפת לימון ווניל ומערבבים. מקררים את הסירופ במקרר, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.

9

שורפים משמשים על גריל פחמים (או על רשת מעל להבת הגז) כמה דקות מכל הצדדים לחריכה.

10

מוסיפים את המשמשים לסירופ ומקררים לילה במקרר.

מכינים את הפיסטוקים

11

מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר רחב ומבשלים ל־118 מעלות לקרמל בצבע ענברי. מוסיפים פיסטוקים ומלח ומערבבים עם כף עץ לקרמול מלא. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצננים לטמפרטורת החדר, קוצצים גס ושומרים במקפיא בקופסה אטומה.

מכינים מרנג איטלקי

12

מביאים לרתיחה מים ואת כל הסוכר למעט כף בסיר ומבשלים ל־118 מעלות. כשהמדחום מראה 114 מעלות, מקציפים חלבונים וכף סוכר בקערת מיקסר עם וו בלון במהירות בינונית.

13

מוסיפים את תערובת הסוכר לקצף הביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה, עד שהקערה קרה למגע והמרנג יציב.

מרכיבים את הקינוח

14

מערבבים את הקרמו הקר בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בעזרת מטרפה ידנית, מעבירים לשק זילוף ומחזירים למקרר לשעה.

15

מוציאים את המשמשים מהסירופ, חוצים אותם, מגלענים וחותכים לרבעים.

16

מזלפים תלולית מהקרמו (כ־2 כפות גדושות לכל מנה) על צלחת הגשה, מניחים עליה את המשמשים ומפזרים מעל את הפיסטוקים המקורמלים. מניחים מעל כף גדושה מהמרנג ושורפים עם ברנר או מניחים גחל לוהט. מזלפים מעט מסירופ המשמשים ושמן זית. מפזרים פרחי זעתר ומגישים.