לאופן ההכנה, צפו בסרטון בסוף המתכון
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
מכינים את הקרפים
1
מערבבים בקערה יוגורט, ביצים וחמאה לתערובת אחידה.
2
מערבבים בקערה נפרדת קמח, מלח וסוכר.
3
מוסיפים את תערובת הביצים לקערת החומרים היבשים ומערבבים היטב לבלילה אחידה וחלקה.
4
ממיסים חמאה במחבת קרפים, יוצקים מצקת מהבלילה, משטחים לשכבה דקיקה ומטגנים 2 דקות מצד אחד להזהבה. הופכים על צלחת שטוחה ומקפלים לרבע.
מכינים את הרוטב
5
גוררים קליפה משני תפוזים, מפלטים פלחים משלושה תפוזים (ללא קליפה וללא מעטפת לבנה) וסוחטים מיץ משאריות התפוזים.
6
ממיסים במחבת חמאה וסוכר ומביאים לסף רתיחה על להבה בינונית. מוסיפים את המיץ, הפלחים והקליפה המגוררת של התפוזים וליקר, מערבבים ומבשלים כ־3 דקות נוספות, עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
7
יוצקים את הרוטב החם על הקרפים ומגישים מיד.