מתכון

קרפצ'ו זיתים

את הזיתים אופים משוטחים, יוצקים מעל רוטב חמוץ־מתוק ומפזרים עגבניות ורימונים שמוסיפים טעם רענן וגוונים אדומים

3,650 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
קרפצ'ו זיתים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
קרפצ'ו זיתים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

התוצאה יפהפייה ומלאת רושם – מתאימה בול לעונת החגים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מסדרים את הזיתים בתבנית במעגל כשהצד הפתוח כלפי מטה. מניחים מעל הזיתים נייר אפייה ומעליו משקולת (למשל סיר בקוטר עיגול הזיתים מלא במים). אופים 10 דקות

2

מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את המשקולת והכיסוי ומצננים לטפרטורת החדר. מניחים צלחת הגשה הפוכה מעל הזיתים והופכים מעליה את התבנית (כך שעיגול הזיתים מונח על צלחת ההגשה הפוך מהאופן שבו נאפה). מזלפים מעל רכז רימונים, דבש רימונים (או סילאן), לימון, שמן זית, צ'ילי פרוס, גרגירי רימון, עלי זעתר ועלי פטרוזיליה. סוחטים מעל עגבניות שרי ומגישים.