מתכון

קשטה ופירות טריים בסירופ היביסקוס

כל פרי יתאים כאן (חכו לעונת התאנים — הן יתאימו במיוחד). אני השתמשתי בתותים, ענבים ופסיפלורות

קשטה ופירות טריים בסירופ היביסקוס של נוף עתאמנה איסמעיל. צילום: שרית גופן
קשטה ופירות טריים בסירופ היביסקוס של נוף עתאמנה איסמעיל. צילום: שרית גופן

עלי ההיביסקוס מעניקים לסירופ ולמנה כולה טעם וארומה מאוד מיוחדים, אבל אפשר לתבל גם במי ורדים (במקום או בנוסף).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ

1

מבשלים מים עם סוכר בסיר 5 דקות או עד שהסוכר נמס ומתחיל להסמיך. מורידים מהכיריים.

2

מוסיפים היביסקוס ומניחים לו להצטנן כ-30 דקות בתוך הסירופ. מסננים.

מרכיבים את המנה ומגישים

3

מסדרים בצלחת הגשה גבינה ופירות טריים ויוצקים מעל מהסירופ.