מתכון

רוגלעך במלית אגוזים לימונית של מיקי שמו

רוגלעך מעודנים שמכינים מבצק נטול אבקת אפייה ומועשר בשמנת חמוצה

37,453 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
רוגלעך במלית אגוזים לימונית של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
רוגלעך במלית אגוזים לימונית של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

המלית קלה מאוד להכנה – לא מבשלים כלום, רק מערבבים את החומרים – ויש לה טעם לימוני רענן שמחמיא לבצק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית רק עד לקבלת בצק אחיד.

2

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח וחוצים אותו. עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מכינים את המלית

3

שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

ממלאים, מעצבים ואופים

5

חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 26 ס”מ ועובי 3 מ”מ. מחלקים כל עיגול ל-20 משולשים שווים בגודלם בעזרת גלגלת פיצה או סכין חד. מניחים כפית מהמלית בחלק הרחב של כל משולש ומגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לכיוון החלק הצר לקבלת רוגלעך. מסדרים בתבניות במרווחים של 2 ס”מ.

6

אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה.

7

מצננים, מפזרים אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר עד 10 ימים.