מתכון

רוגלעך בצק גבינה ממולאים בגבינת עיזים ואנשובי

הבצק נוח לעבודה ומניב מאפים פריכים ועסיסיים

2,142 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
רוגלעך בצק גבינה ממולאים בגבינת עיזים ואנשובי של רות אוליבר | צילום: בן יוסטר | סגנון: טליה גון אסיף
רוגלעך בצק גבינה ממולאים בגבינת עיזים ואנשובי של רות אוליבר | צילום: בן יוסטר | סגנון: טליה גון אסיף

את המתכון הזה קיבלתי ממאיר שואף מ"המטבח של מאיר השמן" ביפו, שבו מכינים מדי יום כריכים או ארוחות צהריים חמות למאות ילדים. מאיר, נצר למשפחה בולגרית גאה, קיבל את המתכון מדודתו אלזה. הכמויות כאן גדולות יחסית, אבל אל תקטינו אותן משום שהבצק יוצא הרבה פחות מוצלח.

גיוון: מערבבים את השומשום עם 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת ומפזרים מעל. הפרמזן תעצים את הפריכות של המעטה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לציפוי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים את הבצק

2

מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק שאינו דביק. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח.

3

מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, עוטפים כל כדור בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

ממלאים, מעצבים ואופים

4

מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח לעיגול בעובי כ-3 מ"מ. חותכים כל עיגול ל-8 משולשים בעזרת סכין או גלגלת (כמו פיצה) ומניחים כפית גבינת עיזים ופיסת אנשובי במרכז החלק הרחב של כל משולש. מגלגלים מהחלק הרחב אל הצר ליצירת גליל ומעגלים את הגליל לצורת סהר. מניחים את הרוגלעך בתבנית במרווחים של כ-1/2 ס"מ.

5

טורפים חלמון עם מלח ומים ומברישים את הרוגלעך. מפזרים שומשום.

6

אופים כ- 25 דקות או עד שמשחים.