מתכון

רוטב ברביקיו-טחינה

טחינה הפכה לרכיב קבוע בגרסאות שונות של רטבי ברביקיו שאנחנו מכינים, מכיוון שהיא שידוך מושלם לבשר צלוי ומוסיפה לו תו אגוזי עשיר

2,978 בשלנים התעניינו במתכון זה
רוטב טחינה-ברביקיו של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ. צילום: shutterstock
רוטב טחינה-ברביקיו של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ. צילום: shutterstock

בגרסה הזאת אנחנו מוסיפים לרוטב גם אנשובי, המעניק לו מליחות, ורכז רימונים למתיקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טוחנים את כל המרכיבים בעזרת מוט ריסוק ידני או מעבד מזון לרוטב חלק וסמיך. ייתכן שתצטרכו להוסיף מעט יותר מים כדי להגיע למרקם דמוי מיונז – תלוי בסוג הטחינה שבה אתם משתמשים. אפשר להשתמש מיד או להעביר לצנצנת ולשמור במקרר עד יומיים.