מתכון

רוטב חמאת פרמזן

רוטב שמנת מועשר שטעמו קליל מהרגיל בזכות מעט מיץ לימון. הוא מתאים מאוד לפסטה, לדגים ולירקות חלוטים או מאודים

22,356 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
רוטב חמאת פרמזן. צילום: shutterstock
רוטב חמאת פרמזן. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמנת מתוקה ופרמזן בסיר קטן על אש קטנה תוך כדי ערבוב במשך 2־3 דקות עד שהגבינה נמסה. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים 2 כפות מים חמים.

2

מוסיפים את החמאה הקרה לסיר בהדרגה ותוך כדי טריפה. טורפים כ־2 דקות אחרי שהחמאה נמסה עד שהיא נטמעת בתערובת ומתקבל רוטב סמיך וקרמי. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל. מגישים חם.