מתכון

רוטב טריאקי-תפוז

רוטב מצוין למוקפצים וסלטים שונים, החל בסלט ירוק וכלה בסלט נודלס

3,236 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
רוטב טריאקי-תפוז של אבי שטייניץ. צילום: Shutterstock
רוטב טריאקי-תפוז של אבי שטייניץ. צילום: Shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מפזרים סוכר בתחתית סיר ומחממים בזהירות כמה דקות עד שנמס ומתקבל קרמל בגוון ענברי (כהה אבל לא שרוף).

2

מוסיפים את שאר החומרים מלבד שמן השומשום, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה למחצה על להבה נמוכה כחצי שעה.

3

דולים את השום, מוסיפים שמן שומשום ומערבבים. מצננים ושומרים במקרר בצנצנת.