מתכון

רוטב מיו-יוגורט

מחליפים חצי מכמות המיונז ביוגורט ומקבלים מיו-יוגורט - מושלם לסלט תפוחי אדמה, רק עם חצי מכמות הקלוריות

15,897 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
רוטב מיו-יוגורט של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
רוטב מיו-יוגורט של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר

מיונז כרוטב קרמי לסלט זה טעים, במיוחד בסלט תפוחי אדמה, טונה או סלט ביצים, אבל העלות הקלורית שלו גבוהה מדי לטעמי, כי צריך כמות יפה כדי ליהנות מקסמו. וכך מצאתי את עצמי מחליפה חצי ממנו ביוגורט (ולאט-לאט אפילו יותר). התוצאה קרמית וקלילה. בסיס טוב להכנת רוטב אלף האיים ביתי.

מה עושים איתו?

  • כל מה שעושים עם רוטב מיונז: מתבלים סלטי ביצים וירקות, מורחים על לחם כבסיס לסנדוויצ'ים וכו'.
  • מכינים אלף האיים ביתי: מוסיפים לכמות הרוטב שבמתכון כף קטשופ, מלפפון חמוץ קצוץ ובצל ירוק קצוץ.
  • מכינים סלט טונה עם בצל סגול וצלפים: מסננים קופסה טונה בשמן, מוסיפים בצל סגול קצוץ וכף צלפים בחומץ קצוצים ומערבבים עם שתי כפות מיו-יוגורט.
  • מכינים סלט תפוחי אדמה: מבשלים 3 תפוחי אדמה, חותכים לקוביות ומערבבים עם כמות אחת של מיו-יוגורט, 3 קורנישונים קצוצים, בצל סגול פרוס, כף צלפים ו-2 כפות שמיר קצוץ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את החומרים יחד, טועמים ומתקנים תיבול.

2

שומרים בצנצנת במקרר עד 5 ימים.