מתכון

רוטב נפוליטנה

מבחן הקבלה למסעדה איטלקית הוא הכנת רוטב עגבניות פשוט - מתכון מפתח במטבח השמש. לפניכם הגרסה שלנו

7,912 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
רוטב נפוליטנה. צילום: ריאן | סגנון: רותם ניר
רוטב נפוליטנה. צילום: ריאן | סגנון: רותם ניר

מבחן הקבלה למסעדה איטלקית הוא הכנת רוטב עגבניות פשוט — מתכון מפתח במטבח השמש. לפניכם הגרסה שלנו. כדאי להכין ממנו כמות יפה בקיץ, כשהעגבניות (תמר ובכלל) במיטבן — ולהקפיא לשימוש מתמשך. הרוטב המתקבל מתאים לפסטות, מרקים, תבשילים ולכל שימוש שעולה על דעתכם.
חשוב: אל תנסו להכין את הרוטב בשיטה המובאת כאן מכמות קטנה של עגבניות, כי הן צריכות להפריש נוזלים בבישול, ובכמות קטנה קיימת סכנת חריכה.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסירים את העוקץ מהעגבניות בעזרת סכין קטן ומניחים אותן בסיר גדול בצפיפות, כדי ליצור סביבה לחה ולמנוע חריכה.

2

מניחים את הסיר על אש נמוכה מאוד ומפזרים מלח גס. מבשלים כשעתיים, או עד שהעגבניות מתרככות ומוצפות בנוזליהן. מוסיפים בזיליקום ומבשלים עוד שעה וחצי.

3

מוציאים את העגבניות מהסיר בעזרת כף מחוררת ומעבירים למולי, שיטחן את העגבניות וגם יפריד את הקליפה והגרעינים.

 

עושים פסטה באהבה
“רונימוטי”, מעדנייה-מסעדה איטלקית, בית פסטה וגם אהבתם של רוני (בלפר) ומוטי (סופר) — בשלנים במטבח ובני זוג בחיים. בתפריט מבחר אנטיפסטי, ממרחים ונקניקים ביתיים, לחמים מיוחדים, מתוקים וגאוות הבית — רביולי וניוקי במגוון מליות בעבודת יד (שעד לאחרונה סופקו רק למסעדות איכות). את כל המנות מכינים יומיום במטבח שמאחורי המעדנייה ללא מכונות, אלא רק בארבע ידיים אוהבות וידעניות. כמו באיטליה. אל “רונימוטי” מביאים בלפר וסופר את הידע שרכשו במסעדות מובילות. סופר הוא בוגר “קרן” ו”פרונטו” (בשניהם שימש כסו-שף, ומטעם השנייה גם נשלח להשתלמות במסעדות הכפריות של טוסקנה). בלפר עבדה ב”צ’ימיצ’נגה” ובנתה את התפריט של ה”שושנה ג’ונסון” התל אביבי. הם חברו ב”צ’נקולו”, מסעדתו האיטלקית של סופר שהיתה בהרצליה פיתוח.