החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
חולטים עגבניות במים רותחים דקה-שתיים. מסננים, מצננים וקולפים. חותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
2
מחממים שמן בסיר, מוסיפים שום ורסק ומטגנים 1/2 דקה תוך כדי ערבוב.
3
מוסיפים את העגבניות, מלח וסוכר ומבשלים עם כיסוי חלקי על להבה נמוכה כ-20 דקות עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה. מוסיפים בזיליקום ומבשלים עוד כ-5 דקות.
4
מצננים ושומרים במקרר (שבוע) או במקפיא (חודשיים-שלושה).
חוכמת מטבח: 3 דרכים להפחית את החומציות
- ככל שמבשלים את העגבניות יותר זמן כך הן מאבדות את החמיצות ונעשות יותר מתוקות.
- מוסיפים סוכר או מרכיב מתקתק אחר שיאפיל על החומציות הטבעית.
- מוסיפים לסיר הרוטב המבעבע קמצוץ סודה לשתייה, שמגבירה את התסיסה ומעלימה את החומציות גם בבישול קצר.
מה מכינים מרוטב עגבניות בסיסי?
פיצה בזק מחממים תנור ל-250 מעלות (עדיף עם לבנת אפייה). מורחים 2/3 כוס רוטב על לאפה, מפזרים מעל זיתי קלמטה, פרוסות מוצרלה ועלי בזיליקום ואופים כ-5 דקות עד שהגבינה מבעבעת והבצק פריך.
פסטה פוטנסקה מחממים ½2 כוסות רוטב. קוצצים 8 פילטים של אנשובי, צרור פטרוזיליה, פלפל חריף, 3 שיני שום ו-2 כפות זיתי קלמאטה. מוסיפים הכל לרוטב עם כף צלפים ומערבבים. מערבבים פנימה חבילת פסטה מבושלת אל-דנטה.