מתכון

רוטב פפאיה ירוקה

הרוטב הזה מתאים במיוחד לספרינג רולס אבל ישתדך טוב לכל רול

ספטמבר 2021
מטבל פאפאיה ירוקה. צילום: shutterstock
מטבל פאפאיה ירוקה. צילום: shutterstock

אם לא מוצאים פפאיה ירוקה, משתמשים בדאיקון או במנגו בוסרי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

כותשים שום וצ‘ילי למחית במעבד מזון (או בעלי ומכתש). מוסיפים רוטב דגים, חומץ אורז, מים וסוכר ומערבלים למרקם חלק.

2

מעבירים לכלי הגשה, מוסיפים גזר ופפאיה ומתבלים בפלפל לבן. מגישים מיד, אבל גם שעה-שעתיים ייטיבו עם הרוטב.

גיוון:
מכפילים את כמות הגזר ו/או הפפאיה ומגישים בתור סלט של ירקות כבושים. הנוזלים משמשים לתיבול מאכלים שונים, ואת הירקות מוסיפים לרולים שמגלגלים במהלך הארוחה.