מתכון

רוטב רוזה עם וודקה

רוטב עגבניות חלק (בלי חתיכות!) ומעודן עם שמנת מתוקה. ממנו אפשר להמשיך למנות רבות

74,824 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
רוטב רוזה עם וודקה. צילום: shutterstock
רוטב רוזה עם וודקה. צילום: shutterstock

מה מכינים מרוטב רוזה עם וודקה?

פסטה ברוטב רוזה-

מבשלים חבילה פסטה במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה, מוסיפים אותה לרוטב, מגררים מעל פרמזן ומגישים.

מרק קרם עגבניות –

אחרי הטחינה בבלנדר מוסיפים מיכל שלם של שמנת מתוקה. מגישים עם קרוטונים או פירורי לחם מתובלים בפרמזן.

ריזוטו רוזה-

מטגנים בצל וגבעול סלרי קצוצים בסיר עם כף גדושה חמאה וכף שמן זית 3 דקות לריכוך קל. מוסיפים כוס וחצי אורז מזן ארבוריו ומטגנים 3-2 דקות עד שהגרגרים מקבלים גוון אטום. יוצקים 1/4 כוס יין לבן, מאדים אותו ומתחילים להוסיף את הרוטב החם בהדרגה, בכל פעם 2/3 כוס, וכשהוא נספג באורז ממשיכים. מבשלים כך 25-20 דקות עד שהאורז רך עם התנגדות קלה במרכז הגרגיר. מגישים עם פרמזן
מגוררת מעל.

 

לטוויסט אסיאתי: מחליפים את השמנת המתוקה בחלב קוקוס. מתבלים בג’ינג’ר, צ’ילי וכוסברה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מלהיטים מחבת וקולים זרעי כוסברה כמה דקות עד שעולה ניחוח. כותשים במכתש ועלי.

2

שמים בסיר את כל החומרים למעט השמנת והוודקה ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה חלקית כ- 15 דקות.

3

מסירים מהכיריים וטוחנים בבלנדר ידני למרקם חלק.

4

מחזירים לכיריים, מוסיפים שמנת מתוקה ומחזירים לסף רתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את הלהבה ומוסיפים וודקה. מערבבים .

5

מצננים ושומרים במקרר (שבוע) או במקפיא (חודשיים-שלושה).