מתכון

רוטב שזיפים מתובל

רוטב השזיפים הזה דומה לצ'אטני או לרוטב השזיפים מהמטבח הסיני, על טעמיו המתוקים־חמוצים־חריפים

4,710 בשלנים התעניינו במתכון זה
רוטב שזיפים של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ. צילום: shutterstock
רוטב שזיפים של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ. צילום: shutterstock

הוא משתלב בצורה מושלמת עם צלעות צלויות ועובד נהדר גם עם עוף צלוי. אפשר להכין בזריזות לפני הצלייה או כמה ימים מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים פלחי שזיפים, סוכר, שום, צ'ילי, פלפל, רכז רימונים ועלה דפנה במחבת קטנה ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מבשלים 5 דקות, עד שהשזיפים מתרככים ומתחילים להתפרק. מסירים מהלהבה ומוסיפים מלח וחומץ. אפשר להשתמש מיד או לצנן, להעביר לצנצנת ולאחסן במקרר כמה ימים.