החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
לרוטב רימונים
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־180 מעלות במצב טורבו.
2
מניחים את הנתח במחבת כאשר שכבת השומן כלפי מטה ומעבירים לאינדוקציה על חום בינוני למשך כרבע שעה עד ששכבת השומן משחימה. מגבירים את החום וצורבים היטב את הנתח מכל צדדיו. מסירים ומצננים מעט.
הציפוי
3
טוחנים את מרכיבי ציפוי הרוסטביף, למעט הפנקו, במעבד מזון ומערבבים עם הפנקו.
4
מורחים את הנתח מכל צדיו בציפוי ומעבירים לרשת צלייה.
הנתח
5
מכניסים את הנתח לתנור ונועצים בו את מחט הטמפרטורה כך שתגיע למרכז הנתח. מכוונים את הטמפרטורה הרצויה ל־57 מעלות (עבור מידת עשייה מדיום).
6
במקרה ותנורכם פשוט יותר ואינו בעל מחט טמפרטורה, לאחר כ־40 דקות בתנור, נועצים בנתח מד טמפרטורה ייעודי לבשר. אם הטמפרטורה הפנימית הגיעה ל־57 מעלות, מוציאים מהתנור. אם לא ממשיכים בצלייה ובודקים כל 5 דקות מה הטמפרטורה עד שמגיעים ל־57 מעלות. מוציאים את הנתח מהתנר, עוטפים בנייר כסף ונותנים לו לנוח 10 דקות.
הרוטב
7
מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את הבצל והטרגון. מטגנים כ־2 דקות ומוסיפים את הסוכר. ממשיכים בטיגון עד שהבצל משחים, כ־10 דקות. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. מבשלים על חום נמוך ללא מכסה עד שהרוטב מצטמצם בחצי ומסמיך.
8
פורסים את הבשר ומגישים לכל סועד עם רוטב וגרגירי רימון.
יתרונות התנורים המתקדמים* של AEG
תצוגת LCD בהירה וברורה עם ממשק מגע ידידותי לקביעת הגדרות הבישול ולקבלת מידע על התקדמות הבישול והאפייה. הממשק מבטיח תוצאה מדויקת וטעימה יותר.
חיישן טמפרטורה מבטיח תוצאות צלייה ואפייה מדויקות כמו של שפים מקצועיים. באמצעות חיישן הטמפרטורה Food Probe המשולב בתנורי AEG תוכלו לקבוע ולדעת את הטמפרטורה המדויקת בתוך נתח הבשר או העוגה, והתנור ייכבה אוטומטית עם הגעתו לטמפרטורה שהוגדרה.
אדים יוצרים מנות טעימות, פריכות ובריאות יותר. שילוב אדים באפייה או בצלייה מונע התייבשות ומבטיח מנות עסיסיות מבפנים ופריכות מבחוץ. אדים הם סביבה המוליכה חום בצורה יעילה יותר (לעומת אוויר יבש כמו בתנורים הרגילים) והם שומרים על הערכים התזונתיים של האוכל שלנו.
*פונקציות בדגמים נבחרים