במידה ואין לכם מד חום מומלץ להתייעץ עם הקצב על זמן הבישול בהתאם לעובי ומשקל הנתח.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מוציאים את הנתח מהמקרר כ- 4 שעות לפני ההכנה.
2
מחממים תנור ל-250 מעלות צלזיוס.
3
משמנים את הנתח היטב מכל הצדדים ומניחים אותו כשהשומן למעלה.
4
מכניסים את הדקר למרכז הבשר, במד חום עם פתיל לצג חיצוני.
5
מפזרים את הפלפל בנדיבות ואחרי כן את עשבי התיבול על הנתח.
6
מכניסים למעשנת או לתנור אפיה שחומם מראש לחום של 250 מעלות צלזיוס (אם אין מעשנת) ל-15 דקות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ומבשלים 25-10 דקות (תלוי בעובי ובמשקל הנתח - ככל שהנתח עבה יותר כך הוא יצטרך יותר זמן עשייה). אם משתמשים בתנור, לא מכסים את הנתח ולא משתמשים בטורבו בתנור.
7
לקבלת דרגת העשייה הרצויה נעזרים במד החום, שנמצא במרכז הנתח. כשהטמפרטורה הפנימית מגיעה לשלוש עד חמש מעלות לפני הטמפרטורה של מידת ההכנה הרצויה מוציאים את הנתח. מהמעשנת / תנור:
8
Rare - 52 מעלות
9
Medium - 60 מעלות
10
Well done - 71 מעלות.(מידת הכנה לא מומלצת לסינטה)