מתכון

רוסטביף סינטה בעשבי תיבול

בשר טוב כדאי לתבל בשמן זית איכותי

11,876 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
רוסטביף סינטה בעשבי תיבול
רוסטביף סינטה בעשבי תיבול

במידה ואין לכם מד חום מומלץ להתייעץ עם הקצב על זמן הבישול בהתאם לעובי ומשקל הנתח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מוציאים את הנתח מהמקרר כ- 4 שעות לפני ההכנה.

2

מחממים תנור ל-250 מעלות צלזיוס.

3

משמנים את הנתח היטב מכל הצדדים ומניחים אותו כשהשומן למעלה.

4

מכניסים את הדקר למרכז הבשר, במד חום עם פתיל לצג חיצוני.

5

מפזרים את הפלפל בנדיבות ואחרי כן את עשבי התיבול על הנתח.

6

מכניסים למעשנת או לתנור אפיה שחומם מראש לחום של 250 מעלות צלזיוס (אם אין מעשנת) ל-15 דקות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ומבשלים 25-10 דקות (תלוי בעובי ובמשקל הנתח - ככל שהנתח עבה יותר כך הוא יצטרך יותר זמן עשייה). אם משתמשים בתנור, לא מכסים את הנתח ולא משתמשים בטורבו בתנור.

7

לקבלת דרגת העשייה הרצויה נעזרים במד החום, שנמצא במרכז הנתח. כשהטמפרטורה הפנימית מגיעה לשלוש עד חמש מעלות לפני הטמפרטורה של מידת ההכנה הרצויה מוציאים את הנתח. מהמעשנת / תנור:

8

Rare - 52 מעלות

9

Medium - 60 מעלות

10

Well done - 71 מעלות.(מידת הכנה לא מומלצת לסינטה)