מתכון

רוסט פלדה טלה

הטלאים של האביב הם הכי טעימים, ולכן לא התחכמתי - השתמשתי רק בשום טרי של סוף האביב ובמעט תבלין שווארמה - הכי ישראלי שיש

7,050 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2022
רוסט פלדה טלה של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה
רוסט פלדה טלה של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה

הטלאים של האביב הם הכי טעימים, ולכן לא התחכמתי – השתמשתי רק בשום טרי של סוף האביב ובמעט תבלין שווארמה וצליתי את הטלה לאט, כך שהשומן שלו נמס לתוך הבשר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־120 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

פותחים את הפלדה לדף שטוח בעזרת סכין חדה. מפזרים מלח, תבלין שווארמה, שיני שום ורוזמרין, מגלגלים לרולדה וקושרים בעזרת חוט בשר. מברישים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

3

מעבירים לתבנית וצולים שעתיים. מוציאים לרבע שעה לצינון מחוץ למקרר. בינתיים מעלים את חום התנור למקסימלי. מחזירים את התבנית לתנור וצולים 10־15 דקות נוספות להשחמה יפה.

4

פורסים את הפלדה, מזלפים שמן זית ומגישים.